Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 4,5 Ilość ocen: 2

U fryzjera

- Chciałbym się ogolić.
- Znudziła się panu broda?
- Nie, ale zapomniałem już jak wyglądam.

U fryzjera
  • Obecnie 4,5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,5/5 (2)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Do Czapka

RO to nie admin!
RO to Wy... ludzie!
RO to nie kasa!
RO to okrasa!

Liczysz na admina?
Nie tędy dziś droga!
Kiedyś admin siedział
I dłubał codziennie
Byś mógł coś poczytać
I czas spędzić cennie
Ot, takie miał hobby
Czasu też miał więcej
Dziś, życie za gardło
Złapało go wrednie
I gdy wybrać trzeba
RO czy rodzina...

Odpowiadam któtko... ja wybieram syna!

Do Czapka
  • Obecnie 4 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,1/5 (7)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Sklepowe newsy »

St. Croix SOLE
St. Croix MOJO SALT CONVENTIONAL
St. Croix MOJO JIG CONVENTIONAL
St. Croix MOJO JIG
St. Croix MOJO SALT
St. Croix Bass X (2017)

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria/Sandacz po litewsku 

Sandacz po litewsku

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 4589 
Komentarzy: 2 
ID: 5688 
Węzeł: 5192 

Sandacz...

Sandacz, słonina, tarty chrzan, 2 żółtka, zielenina, sól, pieprz, sok
z cytryny do smaku.
Oczyszczonego i wypatroszonego sandacza umyć, przekroić wzdłuż na półówki usuwając kość kręgosłupa, pokroić ukośnie na porcje posypać pieprzem i sokiem z cytryny, pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie posypać przyprawami, posmarować chrzanem wymieszanym z żółtkami i posiekaną zieleniną, złożyć półówki razem, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, ułożyć w naczyniu i upiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu zdjąć słoninę, ułożyć na półmisku, można udekorować cytryna i pomidorami.

Smacznego
Pioter

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   

Nie ma to jak sandacz, czyli najsmaczniejsza z ryb. Ten przepis nie jest skomplikowany i pozwala na przyrządzenie pysznego obiadu w mgnieniu oka. Niestety nie każdy ma szansę złowić taką rybę z powodu okresu ochronnego, czy braku odpowiednich zbiorników wodnych w okolicy. Na szczęście w sklepach bez problemu można kupić świeżego sandacza. Z tego co wiem, to jest on sprzedawany m.in. w Makro w całości, patroszony, jako filet lub tusza. Więcej na ten temat tutaj: https://www....kowodne/sandacz

Początek

 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości


Reklamy KrokuseZ PublishNazwisko.plOpen source ERP i CRM - Odoo (dawniej OpenERP)Tygodnik WędkarskiŻbikowscy

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).