Lewe menu

Filtry

Humor»

Rating: 1 Reviews count: 3

Dwie słonice na basenie.....

Jedna pływa, pluszcze, wygibasy w wodzie, a druga siedzi na brzegu i w milczeniu moczy nogi.
- Dawaj! Wskakuj!!! Suuuuper woda!!!!!
- Nie mogę, mam okres!
- To nie używasz owieczek?!?!?!

Dwie słonice na basenie.....
  • Currently 1 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 1/5 (3 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Hyde Park»

Na portalu Wielkie Halo

Bunt, czyli o wpadce, ale rymadłem

more...

Bunt
  • Currently 4,5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,7/5 (3 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Szukaj

Reklama

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria/Szczupak pieczony 

Szczupak pieczony

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 3868 
Komentarzy: 0 
ID: 5662 
Węzeł: 5167 
Dariusz Żbikowski

Polecam, gdy ktoś chce zaimponować żonie, prosty w wykonaniu!!!

SKŁADNIKI:
1 szczupak,
gęsta śmietana,
masło,
bułka tarta,
mieszanka ziół (np. bazylia, majeranek, estragon, cząber),
marchew, kapusta, pietruszka, groszek (itp. wg gustu), sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa, pietruszka naciowa.

Rybę oskrobać, NIE odcinać płetw, dokładnie umyć i skropić sokiem z cytryny. Zioła zmieszać z pieprzem i solą, a następnie natrzeć nimi rybę w środku i na zewnątrz. Pozostawić na 30 min.
Pociąć włoszczyznę i napełnić nią szczupłego.
Rybę ułożyć do brytfanny i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika, gdy szczupak zacznie się rumienić, posypać go bułką tartą i piec jeszcze 20 - 30 min. Piec tak aby płetwy były chrupiące.

Masło roztopić i wymieszać ze śmietaną. Kilka minut przed końcem pieczenia odciąć płetwy i polać rybę śmietaną. Gorącą przełożyć na półmisek polać sosem od pieczenia i posypać pietruszką. Podawać
z ziemniakami.

Specjalnie polecam na przystawkę :) chrupiące PŁETWY!!!

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   
 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości


Reklamy Krokusmetki tekstylne i żakardoweSystemy CMSeZ PublishStowarzyszenie Wędkarzy InternautówHydroizolacja - Izolacje fundamentów

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).