Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 4,5 Ilość ocen: 17

Z zeszytów moich "landrusów"

* Husaria miała przy siodłach lamparcie pióra.
* Cały kraj oblało wojsko nieprzyjaciela
* Jeszcze długo w noc na pobojowisku słychać było jęki trupów
* Bolesław ofiarował cesarzowi ramię św. Wojciecha a resztę zwłok ukradli potem Czesi.
* Karol Wielki dostał stołek po tatusiu.
* Senat składa się ze stu członków posłów.
* Sejm urzęduje pod laską marszałka
* Poniatowski nad sobą miał carycę a pod sobą rozkładający się kraj.
* Szlachta wybierała króla słabowitego, bo mogła na niego wpłynąć tak, żeby sobie dogodzić.
* Szlachta wybierała króla przez powszechną erekcję.
* Jednym z praw kardynalnych była wolna erekcja.
* Królewna Jadwiga zasiadła na stolcu swego ojca.
* Operacja "Torch" - akcja spuszczania się spadpchroniarzy amerykańskich na Kretę
* Największym filozofem greckim był Demokryt z Abwery.

Z zeszytów moich "landrusów"
  • Obecnie 4,5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,3/5 (17)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Na Rurze.

Co jakiś czas....

więcej...

Blondynka.
  • Obecnie 2,5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 2,7/5 (3)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria/Szczupak pieczony 

Szczupak pieczony

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 4050 
Komentarzy: 0 
ID: 5662 
Węzeł: 5167 
Dariusz Żbikowski

Polecam, gdy ktoś chce zaimponować żonie, prosty w wykonaniu!!!

SKŁADNIKI:
1 szczupak,
gęsta śmietana,
masło,
bułka tarta,
mieszanka ziół (np. bazylia, majeranek, estragon, cząber),
marchew, kapusta, pietruszka, groszek (itp. wg gustu), sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa, pietruszka naciowa.

Rybę oskrobać, NIE odcinać płetw, dokładnie umyć i skropić sokiem z cytryny. Zioła zmieszać z pieprzem i solą, a następnie natrzeć nimi rybę w środku i na zewnątrz. Pozostawić na 30 min.
Pociąć włoszczyznę i napełnić nią szczupłego.
Rybę ułożyć do brytfanny i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika, gdy szczupak zacznie się rumienić, posypać go bułką tartą i piec jeszcze 20 - 30 min. Piec tak aby płetwy były chrupiące.

Masło roztopić i wymieszać ze śmietaną. Kilka minut przed końcem pieczenia odciąć płetwy i polać rybę śmietaną. Gorącą przełożyć na półmisek polać sosem od pieczenia i posypać pietruszką. Podawać
z ziemniakami.

Specjalnie polecam na przystawkę :) chrupiące PŁETWY!!!

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   
 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości
Reklamy Krokus: Jeśli interesuje Cię wędkarstwo a w szczegolności gdy chesz pooglądać piekne Zdjęcia ryb i nie tylko ryb, odwiedź koniecznie wskazaną tu galerię. Jest co pooglądać!

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).