Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 5 Ilość ocen: 1

Porównanie

Do czego można porównać narzeczoną?
- Do butelki dobrego wina.
- A żonę?
- Do butelki po winie...

Porównanie
  • Obecnie 5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 5/5 (1)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Sezon

No i zaczęliśmy,
Sezon na szczupaka,
Kto żyw za kij chwyta,
Heja na biedaka,

więcej...

Sezon
  • Obecnie 4,5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,7/5 (6)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria/Łosoś duszony z porami 

Łosoś duszony z porami

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 3253 
Komentarzy: 0 
ID: 5752 
Węzeł: 5228 

W ten sam sposób możesz przyrządzić szczupaka.

Łosoś, średnie pory, bulion jarzynowy (z kostki), gęsta śmietana, olej, sok z cytryny, natka pietruszki, sól, pieprz.

Kawałki (dzwonka) łososia opłukać, osuszyć, obficie skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym - b. dużo). Pory oczyścić, odciąć korzonki i górne końce ciemnozielonych liści. Przekroić wzdłuż, pokroić w półplasterki. W płaskim szerokim rondlu rozgrzać olej, włożyć rozdrobnione pory i smażyć przez 2-3 minuty, cały czas mieszając, aż pory staną się szkliste. Na warstwie porów ułożyć kawałki przygotowanego łososia, wlać gorący bulion jarzynowy. Dusić przez mniej więcej 15 minut pod przykryciem na wolnym ogniu. Kawałki łososia wyjąć, ułożyć na ogrzanych talerzach. Dookoła ryby rozłożyć pory. Pozostały z duszenia sos wymieszać ze śmietaną (ewentualnie doprawić solą i pieprzem). Polać pory, posypać natką.
Podawać z ryżem lub pieczywem. W ten sam sposób możesz przyrządzić szczupaka. Rybę przypraw dopiero po pokrojeniu na dzwonka. Przyprawioną (dużo pieprzu) i obficie skropioną sokiem z cytryny rybę odstaw na 2-3 godziny. Dzięki temu po uduszeniu będzie bardziej aromatyczna.

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   
 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości
Reklamy Krokus: Blog o wszystkim maam.pl

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).