Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 5 Ilość ocen: 1

Wobler

Zdzichu i Janek poszli na sumy , po chwili:
- koledzy! ratujcie!Zdziśka, wobler przygniótł.

Wobler
  • Obecnie 5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 5/5 (1)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Sezon

No i zaczęliśmy,
Sezon na szczupaka,
Kto żyw za kij chwyta,
Heja na biedaka,

więcej...

Sezon
  • Obecnie 4,5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,7/5 (6)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria/Smażone liny po węgiersku 

Smażone liny po węgiersku

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 5777 
Komentarzy: 0 
ID: 5727 
Węzeł: 5203 

Lin

Niezbędne:
właśnie złowione, świeże liny, sól czosnkowa, mielona słodka papryka, pieprz, mąka, tłuszcz do smażenia.

Liny są bardzo smaczną rybą pod warunkiem, że zostaną odpowiednio sprawione. Mało jest już wód, z których w trakcie smażenia, nie wydzielałyby „mulistego” zapaszku. Jest kilka sposobów, aby temu zapobiec, np. można je przez kilkanaście godzin przetrzymywać
w czystej, często zmienianej wodzie, ale to mało humanitarny sposób
i nie zawsze przynoszący spodziewany efekt. Można sprawioną rybę moczyć przez 2-3 godziny w zimnej wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej. Lina najlepiej „oskórować”. W tym celu, sprawioną rybę zanurzamy na moment we wrzątku, a następnie, bardzo ostrożnie zdejmujemy skórę. Tak spreparowanego lina kroimy w dzwonka, nacieramy solą czosnkową, mieloną słodką papryką i pieprzem, następnie „obtaczamy” w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   
 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości
Reklamy Krokus: Aukcje wędkarskie

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).